GLOBOFERRINA

Supliment alimentar,

200mg de lactoferină per capsulă

GLOBOFERRINA

Supliment alimentar, 200mg de lactoferină per capsulă

Globoferrina a demonstrat potențial în combaterea infecțiilor virale și bacteriene și în a exercita activitate antiinflamatoare și imunomodulatoare. Globoferrina se administrează în infecțiile virale, inclusiv în infecțiile cu SARS-Cov2, atât în prevenție cât și la persoanele infectate.

Vezi în continuare cum te putem ajuta să îți fie bine!

Ce este Globoferrina și cum acționează la nivel celular?

  • Globoferrina este un supliment alimentar bazat pe lactoferină. Aceasta din urmă, lactoferina, așa cum o indică și numele, este glicoproteină din familia transferinei, caracterizată printr-o capacitate ridicată de a lega fierul.
  • Unde o găsim? Tot numele este relevant și pentru acest lucru. De regulă, în cantități mari este prezentă în laptele majorităţii mamiferelor, colostru (laptele din primele zile după naștere), dar și în multe fluide corporale, precum în salivă, secreţii nazale sau lacrimi.
  • Globoferrina este foarte posibil să fie implicată și în stimularea proteinelor responsabile pentru eliberarea fierului din ţesuturi spre circulaţie. Așadar, fierul, la nivel celular, devine ușor disponibil pentru sinteza hemoglobinei, un constituent important al globulelor roșii din sânge.
  • Lactoferina se găsește și în granulocitele neutrofile, globulele albe din sânge, care protejează în special împotriva infecţiilor bacteriene și fungice. Tocmai de aceea, Globoferrina este un adjuvant puternic în protecția împotriva infecțiilor virale și bacteriene și are proprietăți antiinflamatoare.

Globoferrina, barieră împotriva infectării Covid

Lactoferina, prezentă în Globoferrina, acționează ca o barieră împotriva virusurilor, inclusiv SARS-CoV-2, pe care îl oprește să pătrundă în celule și să infecteze gazda.

Chiar și în eventualitatea unei infectări, Globoferrina ajută la reducerea materialului viral și duce la ameliorarea simptomelor.

Practic, efectul antiviral al Globoferrinei se manifestă prin blocarea receptorului virusului sau a co-receptorului prezent pe celula gazdă.

Cum?

Prin atașarea la receptorul HSPG de pe suprafața celulară, cel care deschide calea virusului către celulele-țintă. Lactoferina poate stimula astfel răspunsul imunitar și reglează sinteza de citokine proinflamatorii.

Globoferrina crește imunitatea, reduce inflamația

Lactoferina are efect și asupra sporirii protecției antivirale. Stimulează imunitatea și procesul de fagocitoză - înglobarea și digerarea bacteriilor și a altor corpuri străine din organism.

Rezultate vizibile pentru efectele de stimulare a imunității și reducere inflamații de către lactoferină au atras atenția, prin interacțiunea acesteia cu celulele imune și citokinele (1)

Tratamentul cu lactoferină a scăzut cantitatea de citokine IL1B și IL6, care se numără printre cele mai importante implicate în procesul de hiper-inflamație cunoscut și sub denumirea „furtuna de citokine” (2).

(1) Immunomodulatory effects of lactoferrin on antigen presenting cells. Puddu P, Valenti P, Gessani S Biochimie. 2009 Jan; 91(1):11-8.

(2) Salaris, C.; Scarpa, M.; Elli, M.; Bertolini, A.; Guglielmetti, S.; Pregliasco, F.; Blandizzi, C.; Brun, P.; Castagliuolo, I. Protective​ “Effects of Lactoferrin against SARS-CoV-2 Infection In Vitro””2021

Astfel, cele mai recente studii sugerează că Globoferrina poate fi folosită atât în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2,

cât și în timpul infecției pentru a preveni excesul inflamator.

Ai o intrebare?

Mod de administrare Globoferrina

Capsule

Mod de administrare Globoferrina

Capsule

1 capsulă pe zi, preferabil imediat după masă

Atenționări

Globoferrina este un derivat al laptelui de vacă.

Este contraindicat persoanelor cu intoleranţă la lactoză sau alergice la proteinele din lapte. Administrarea de lactoferină în doză de 200 mg pe zi este bine tolerată, chiar și în timpul sarcinii.

Ingrediente Globoferrina

Lactoferină (lapte), capsulă vegetală: hidroxipropilmetilceluloză, colorant:dioxid de titan, agent antiaglomerant (săruri de magneziu ale acizilorgrași vegetali)

SOFARFARM S.R.L.

Calea 13 Septembrie nr. 90, et.2

contact@sofar-farm.ro

Ai o intrebare?