GLOBOFERRINA

Supliment alimentar, 200mg de lactoferină per capsulă

Ce este lactoferina?

Lactoferina este o proteina existentă în mod natural în laptele mamiferelor, precum și în multe alte fluide din organism, cum ar fi saliva, lacrimile, mucusul și bila. Ceea mai mare cantitate se află în colostru (de șapte ori mai mult decât in laptele produs ulterior), primul tip de lapte matern produs după nașterea unui copil.

Cele mai cunoscute funcții ale lactoferinei în organism includ legarea și transportul fierului și îmbunătățirea răspunsului imunitar. Cea ce este mai puțin cunoscut de publicul larg este că lactoferina ajută la combaterea infecțiilor, are proprietăți antioxidante si antiinflamatorii. Exista studii care au arătat că se legă de receptorii de intrare ai virusurilor SAR în celulă și, prin urmare, blochează infectarea organismului gazda.

Globoferrina, barieră împotriva infectării Covid

Lactoferina, prezentă în Globoferrina, acționează ca o barieră împotriva virusurilor, inclusiv SARS-CoV-2, pe care îl oprește să pătrundă în celule și să infecteze gazda.

Chiar și în eventualitatea unei infectări, Globoferrina ajută la reducerea materialului viral și duce la ameliorarea simptomelor.

Practic, efectul antiviral al Globoferrinei se manifestă prin blocarea receptorului virusului sau a co-receptorului prezent pe celula gazdă.

Cum?

Prin atașarea la receptorul HSPG de pe suprafața celulară, cel care deschide calea virusului către celulele-țintă. Lactoferina poate stimula astfel răspunsul imunitar și reglează sinteza de citokine proinflamatorii.

Globoferrina crește imunitatea, reduce inflamația

Lactoferina are efect asupra sporirii protecției antivirale. Stimulează imunitatea și procesul de fagocitoză - înglobarea și digerarea bacteriilor și a altor corpuri străine din organism.

S-au remarcat rezultatele pozitive ale lactoferinei în stimularea imunității și în scăderea inflamației, prin interacțiunea acesteia cu celulele imune și cu citokinele (1).

Tratamentul cu lactoferină a scăzut cantitatea de citokine IL1B și IL6, care se numără printre cele mai importante implicate în procesul de hiper-inflamație cunoscut și sub denumirea „furtuna de citokine” (2).

Astfel, cele mai recente studii sugerează că Globoferrina poate fi folosită atât în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, cât și în timpul infecției pentru a preveni excesul inflamator.

Mod de administrare Globoferrina

15 Capsule

Mod de administrare Globoferrina

15 Capsule

1 capsulă pe zi, preferabil imediat după masă

Atenționări

Globoferrina este un derivat al laptelui de vacă.

Este contraindicat persoanelor cu intoleranţă la lactoză sau alergice la proteinele din lapte. Administrarea de lactoferină în doză de 200 mg pe zi este bine tolerată, chiar și în timpul sarcinii.

Ingrediente Globoferrina

Lactoferină (lapte), capsulă vegetală: hidroxipropilmetilceluloză, colorant:dioxid de titan, agent antiaglomerant (săruri de magneziu ale acizilorgrași vegetali)

(1) Immunomodulatory effects of lactoferrin on antigen presenting cells. Puddu P, Valenti P, Gessani S Biochimie. 2009 Jan; 91(1):11-8.

(2) Salaris, C.; Scarpa, M.; Elli, M.; Bertolini, A.; Guglielmetti, S.; Pregliasco, F.; Blandizzi, C.; Brun, P.; Castagliuolo, I. Protective​ “Effects of Lactoferrin against SARS-CoV-2 Infection In Vitro””2021

SOFARFARM S.R.L.

Calea 13 Septembrie nr. 90, et.2

contact@sofar-farm.ro

Ai o intrebare?